Malinowe tiramisu z kislem na bazie czerwonego wina i lesnych owoców wg przepisu Magdy Gessler
Przygotowanie:
Wino wraz z cukrem gotujemy na małym ogniu (nie doprowadzając do
wrzenia) dodajemy rozpuszczoną w odrobinie ciepłego wina — mąkę
ziemniaczaną i mieszając czekamy aż powstanie nam gęsty kisiel. Na samym końcu dodajemy mrożone owoce.
Żółtka wraz z cukrem i masłem ubijamy na jednolitą masę, następnie dodajemy twaróg i wszystko razem mieszamy.
Biszkopty
namaczamy w ponczu z wina oraz malinówki (proporcje według uznania)
Ciasteczka należy zgnieść, aby odprowadzić nadmiar płynu. Układamy
warstwami i dekorujemy ;)
Składniki na Krem:
- 5 żółtek
- 10 dag cukru
- 10 dag masła
- 50 dag twarogu tłustego
Składniki na Kisiel z wina:
- butelka dobrego słodkiego czerwonego wina
- cukier (jeśli ktoś chce mega słodki kisiel)
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- jedno opakowanie mrożonych malin i leśnych owoców
Smacznego!