Wege tarta bez glutenu z masłem orzechowym i borówkami
Pokaże Wam prosty przepis na tarte z kruchym spodem i masą z masła orzechowego. Przepis wymyślił specjalnie dla mnie @andrzejewski_damian_ (Instagram), który na co dzień jest kucharzem w firmie pudełkowej, z której miałem okazje korzystać.
Tutaj możesz zobaczyć więcej:
Przepis na kruche ciasto:
2 łyżki babki jajowatej
60g mąki kokosowej
120g ksylitolu
80ml oleju kokosowego
80ml wody
szczypta soli
Przepis na masę:
120g masła orzechowego
80ml oleju kokosowego nierafinowanego
80ml śmietanki kokosowej
120g ksylitolu
sok z połowy cytryny
szczypta soli
borówki
Wybierając produkty zwracajcie uwagę na skład, w większości maseł orzechowych występuje olej palmowy, który jest bardzo niekorzystny dla naszego zdrowia. Do tarty wykorzystałem masło orzechowe marki BeRaw, jest ono wykonane z orzechów arachidowych i niczego więcej! Nie znajdziecie w nim żadnych substancji słodzących ani żadnych polepszaczy.