Kukurydziany chleb na mleku owsianym z ziarnami! Zobacz jaki jest prosty w przygotowaniu


Czego potrzebujesz:

  • 200g maki pszennej
  • 300g mąki kukurydzianej
  • 15g świeżych drożdży
  • 100g pestek słonecznika
  • 100g siekanych orzechów nerkowca
  • 80g pestek dyni
  • 100g maku
  • 400ml ciepłego mleka owsianego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
Wypiekam chleb w urządzeniu przeznaczonym do wypieku chleba, wagę ustawiam na 500g oraz ciemniejszy kolor skórki, dzięki czemu jest bardziej chrupki. Czas pieczenia to 55 minut, ale możecie również to zrobić w piekarniku w foremce np. do keksu. Taki domowy chleb wytrzymuje swoją świeżość i chrupkość nawet do 7 dni, a smak jest nieporównywalny do pieczywa ze sklepu.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © King Of Temptations , Blogger