Zacznę może od tego, nie spodziewałem się, że w czasach pandemii będę mógł jeść codziennie dania, które wyglądem i smakiem przypominają.... wróć, są 1:1 jak z restauracji. Przygotowane przez cudowną firmę cateringową Andrzejewski i przyjaciele
Kilka miesięcy temu próbowałem już kuchni tego kucharza i już wiem, że
zna się na rzeczy. Od 2021 r. Damian Andrzejewski postawił wszystko na
jedną kartę i otworzył własną firmę, która specjalizuje się w dietach pudełkowych, detoksach sokowych i wiele innych zdrowych rzeczy.
Dlaczego wybieram zawsze opcję wegańską bez glutenu? Odpowiedź jest prosta, moja wiedza na temat kuchni wegańskiej jest mała, wręcz zerowa. Wybierając wyżej wymieniona dietę mam możliwość poznać nowe smaki, a w przyszłości odtworzyć dania. Nie ukrywam, że moim celem w przyszłości jest całkowicie wyeliminować mięso ze swojego życia, jest sporo zamienników i właśnie je poznaje.
Czy jest osoba, która jeszcze nie widziała spektakularnej metamorfozy Adele? Laska zrobiła niezłą robotę i jest prawdziwą seksbombą! Chcesz wyglądać jak Adele? Wejdź tutaj: link i zamów dietę SIRTFOOD, dietę Adele, która od niedawna jest dostępna również u Andrzejewski i przyjaciele ;)
Ale wróćmy do mnie, moja dieta wege bez glutenu, składa się z 4 posiłków dziennie (1400kcal): śniadanie, zupa, danie główne, kolacja.
Poniżej przedstawie przykładowe menu na 3 dni, oraz pokaże wam kilka z dań które dostajemy:
Pierwszy dzień:
Śniadanie: Hiszpańska salsa, mini bagietka bezglutenowa. Masło ziłmowe. Pieczeń z orzechów nerkowca "jajeczna"
Zupa: Zupa jarzynowa z ziemniakami, koperkiem i mlekiem kokosowym
Danie główne: Gołąbki z włoskiej kapusty, farsz orzechowy, sos grzybowy z pomidorami i estragonem, puree ziemniaczane z marchewką i groszkiem
Kolacja: Pomidory faszerowane pieczarkami, suszonymi pomidorami, fasolą, orzechami, kaszą jaglaną. Sałatka warzywna, lekki sos z wędzoną papryką i natką.
Drugi dzień:
Śniadanie: Sushi. Wegetariańskie futomaki z avocado, ogórkiem, batatami, serkiem Philadelphia i sezamem. Azjatycki sos z czosnkiem i chili. Winogrona
Zupa: Kapuśniak staropolski z ziemniakami i pieczonym BioTofu
Danie głowne: Wege Tagliatelle Al Ragu - a la bolognesese z orzechowym parmezanem i greckimi oliwkami
Kolacja: Duńska sałatka z brokułami, ananasem, rodzynkami, chipsami bekonowymi z kokosa, czerwoną cebulą. Duński sos śmietanowy
Trzeci dzień:
Śniadanie: Pasta kanapkowa jajeczna ze szczypiorkiem, bułka orzechowa, ogórki małosolne, ser koryciński
Zupa: Krem z kukurydzy i ziemniaków, zabielany mlekiem kokosowym
Danie główne: Ravioli z ricottą i czarnym pieprzem. Podane z parmezanem oraz masłem szałwiowym
Kolacja: Komosa ryżowa ze świeżą papryką, pieczonym melonem, prażonymi pistacjami oraz winegretem gruszkowym
Warto wspomnieć o nowej opcji, a mianowicie od teraz możecie
personalizować swoją dietę, wybierać swoje ulubione dania lub zamieniać
na inne. Ja skorzystałem dwa razy, i dzięki temu miałem okazje spróbować wegańskiego sushi oraz przepysznego ravioli.